Tekaker på havregryn

Vi har akkurat spist disse deilige tekakene på havregryn, og jeg har gledet meg til å dele oppskriften med dere. Jeg husker disse så godt fra jeg var liten, og har elsket dem siden.

De lukter helt fantastisk, smaker nydelig, og jeg husker så godt at jeg pleide å ha kun smør på. Haha. Smaken på dem er så god fra før at det var alt som trengtes. De er nydelige med det, og selvfølgelig med alt mulig pålegg. <3 Perfekt å fryse ned og ta frem til gjester også. Vi pleide å ha dem litt i brødristeren for å få dem litt sprø husker jeg. Da ble de som nystekte igjen og jeg spiste til det ble tomt. 


Slik ser oppskriften ut:

2,5 dl havregryn

1 pk gjær

1 dl sukker 

750 gr hvetemel 

125 gr smeltet margarin 

En halv ts salt

5 dl melk 

Slå melken over havregryna og la det stå noen timer (om du har mulighet) Vi hadde ikke tid til det i dag, og de ble veldig gode uten å stå også. Bland i smeltet margarin. Ha alt i en bolle og bland alt sammen til en deig. 

Kjevl ut til 1 cm tykkelse og lag runde kaker. Bruk gjerne en stor kopp å trykke dem ut med for å få dem like. La de heve i 1 til to timer og stek dem på 250 grader i 10-15 min. 

Kos deg, og nyt dem <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg